Den rare skovtrold er død

Den rare skovtrold er død

9. februar 2015

MINDEORD: Jørn Verner Stendorf, Stadilø, har sendt mindeord om vennen Jens Christian Dideriksen.

Jens Christian Dideriksen er død i en alder af 78 år.

 Jeg kan huske, at min dreng som femårig sagde: »Han er godt nok en rar skovtrold«.

Nu er »skovtrolden« alias Jens Christian Dideriksen død. Han var en særlig ven, som jeg havde utallige timer sammen med i skovens dybe stille ro, når vi sammen fældede træer eller klippede grangrene i hans egen skov i Trehøje. En travl tid, når Jens Christian og hustruen Ketty år efter år fra november åbnede for julesalget af træer, gran og pynt fra huset i Abildå, som også var Jens Christians fødehjem. Hans speciale var også at lave flagstænger af rødgran.

 Når vi var i skoven, var der altid rigeligt med »Kettys klemmer«, når vi skulle stille sulten inden de næste timer i arbejdstøjet.

Disse stille stunder vil jeg aldrig glemme, for Jens Christian var altid værd at lytte til, når han fortalte om sine mange år som skovarbejder, soldatertiden og hans store passion, nemlig brunkulslejet i Abildå, som han som formand var med til at gøre til et levende besøgssted for tusindvis af gæster.

Viden, visioner, varme og vilje var de vitaminer, Jens Christian var gjort af, og vi er mange, der kommer til at savne ham.

For nogle år siden blev denne skovens kæmpe ramt af et slagtilfælde, som betød, at han måtte klare sig i kørestol.

Jeg er glad for, at jeg for nogle uger siden fik Jens Christian »bugseret« ind i min bil, så vi kunne besøge alle de steder, han holdt så meget af. Ved den lejlighed sagde Jens Christian med et glimt i øjet: »Vi skal snart i skoven igen og arbejde«.

 


I skovens dybe, stille ro,

hvor sangerhære bo, 

hvor sjælen lytted mangen gang

til fuglens glade sang,

der er idyllisk stille fred

i skovens ensomhed,

og hjertets længsler tie her,

hvor fred og hvile er.

Æret være Jens Christians minde.